Spaningsflyg

Detta tvåmotoriga propellerplanet S 100 D kallas Argus, och är baserat på Saab 340. Det är utrustat med en jättestor radarantenn på taket, som kan användas för olika sorters spaning beroende på uppdrag.

Flygvapnet använder två ombyggda Gulfstream G4 S för signalspaning, vilka då går under beteckningen S 102 B. Teknisk signalspaning går ut på att snappa upp signaler från navigeringsutrustning, radarutrustning och liknande.

Flygvapnet har också två obemannade spaningsflygsystem, SUAV och TUAV. UAV står för Unmanned Aerial Vehicle och betyder alltså obemannad luftfarkost. Även benämningen RPAS, Remotely Piloted Aircraft System, förekommer vilket ger en mer korrekt bild av det hela; farkosterna är trots allt inte obemannade även om piloten inte sitter inuti dem.

Flygvapnets SUAV-system Svalan och Korpen används helt och hållet till spaning och informationsinhämtning, och är därför inte bestyckade. Svalan väger ett halvt kg medan Korpen väger fem kg. De kastas bägge upp i luften när de ska iväg, och drivs av elektricitet. De kan antingen filma med en EO-videokamera (electro-optical) eller en IR-videokamera (infra-red).

TUAV-system Örnen väger 170 kg och kräver startramp för att komma upp i luften. T:et står för taktisk, ett tillägg Örnen fått eftersom den kan flyga mycket högre än vad SUAV-systemen kan. Den har en infraröd kamera och kan sända bilder från ett avstånd på över 120 km.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *